WND Werkgroep: Lesmateriaal natuurkunde Google Drive

Op 14 december 2018 geeft Bètapartners een werkgroep op de WND Conferentie, van 19.30 tot 20.45 uur, over de Google Drive in oprichting vol met natuurkundelesmateriaal. Wees welkom!

Er zijn in Nederland ongeveer 3000 docenten natuurkunde in het voortgezet onderwijs. Veel docenten maken zelf materiaal, denk aan presentaties, toetsen, praktische opdrachten en nog vele andere soorten materiaal. Het maken van dit materiaal kost veel tijd, maar levert vaak mooie dingen op. Het is opvallend dat al deze docenten vergelijkbaar werk doen, maar daarbij relatief weinig samen werken. Het uitwisselen van lesmateriaal binnen scholen gebeurt vaak zelfs nauwelijks, laat staan tussen scholen. Dit is wellicht begrijpelijk maar ook vooral heel erg zonde. Met de Lesmateriaal natuurkunde Google Drive willen wij uitwisseling faciliteren, eenvoudiger en ook leuker maken!

Lesmateriaal uitwisselen gaat niet vanzelf. Het moet makkelijk zijn, er moeten incentives zijn om materiaal te willen delen en de kwaliteit van materiaal moet gewaarborgd worden. De doelstelling is om samen met Natuurkunde.nl een geheel kosten- en belangeloos uitwisselplatform voor natuurkunde lesmateriaal te realiseren. De uitwisseling vindt online plaats en bestaat uit twee fases.
– De eerste ‘kraamkamer’-fase vindt plaats in een Google Drive omgeving. In deze Drive kunnen docenten materiaal aanleveren en wordt het door een actieve community gecategoriseerd, beoordeeld en eventueel verbeterd en/of doorontwikkeld.
– De tweede fase is Natuurkunde.nl. Al het materiaal wat door de community in de Drive goed genoeg wordt bevonden, wordt gedeeld op Natuurkunde.nl zodat iedereen het materiaal kan gebruiken. Op die manier kan elke docent, op elk moment, over elk onderwerp iets vinden!

In deze werkgroep gaan we twee dingen doen:
1. Aan de slag met ieders meegebrachte lesmateriaal, dwz zelf meegebracht materiaal uploaden om de gebruiksvriendelijkheid van het proces te testen.
2. Feedback vragen op het concept in zn geheel en in het bijzonder op de huidige inrichting van de Drive (aanbod, gebruikersvriendelijkheid, mappen structuur, zoekfunctie, etc)

Vind jij het leuk om bij te dragen aan de community of ben je gewoon nieuwsgierig naar dit project, wees dan van harte welkom!

Deze werkgroep wordt aangeboden door het Vaksteunpunt Natuurkunde van Bètapartners i.s.m. de WND conferentie.