Wiskunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Wiskunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 57 Results
Page 1 of 6

Leskist: Resolf


Met de Leskist Resolf® kunnen leerlingen van alle niveaus oefenen met hun reken- en wiskundevaardigheden.

21 juni 2022


Vakantiecursus: Willekeur en structuur in netwerken


Nelly Litvak (Universiteit Twente) leidt ons door de wereld van de stochastische netwerken, een hot-topic in de wiskunde. Met mooie hoorcolleges en enkele andere (vernieuwende) onderwijsmethoden.

1 juni 2022


De wiskunde-brug van vwo naar universiteit


Wil je weten wat voor soort wiskunde jouw oud-leerlingen op de universiteit krijgen? Hoe hebben studenten de overgang van middelbare school-wiskunde naar universitaire wiskunde ervaren?

3 maart 2022


De Wiskundeclub


Word jij uitgedaagd door intellectuele puzzels, ook al duurt het lang voordat alle stukjes op z’n plaats vallen? Dan is de Wiskundeclub iets voor jou! Vanaf maart 2022 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een nieuwe wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO.

17 februari 2022


De Praktische Opdracht HIsarna


Henk Hietbrink presenteert zijn praktische opdracht die hij gemaakt heeft met data van Tata Steel.

17 december 2021


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Een geschiedenis van de wiskunde


Meer leren over de geschiedenis van de wiskunde en hoe je daarmee je lessen kunt verrijken?

1 november 2021


Olympiade-training wiskunde


In februari en maart zijn er twee online trainingssessies voor bovenbouwleerlingen. Hierin leer je een aantal mooie bewijstechnieken en is er aandacht voor het netjes opschrijven van de oplossing van een wiskundig probleem. Na een centrale inleiding ga je met medescholieren onder begeleiding van een bachelor-student in groepjes aan de slag.

26 oktober 2021


Ontwikkelteam Slimme Statistiek


Op de foto’s hieronder zien jullie Danielle, Elin, Guus, Jules en Suzanne uit klas 5 van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. Tussen proefwerkweek en herkansing hielpen zij bij de ontwikkeling van een praktische opdracht voor wiskunde A. Zij gingen een ochtend lang aan de slag…

7 juli 2021


Sankey diagrammen


Sankey diagrammen: dinsdag 29 september 2020 van 19.00-20.00 uur door bevriend Vaknetwerk Wiskunde.

8 september 2020


Page 1 of 6