Wiskunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Wiskunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 57 Results
Page 1 of 6

Cursus ChatGPT voor docenten met een voortrekkersrol


Wil je mee kunnen denken over het gebruik van AI, zoals ChatGPT, in het onderwijs en je collega-docenten op weg helpen in het gebruik hiervan? En ambieer je een voortrekkersrol bij de introductie van ChatGPT op je eigen school? Dan is deze vierdaagse cursus iets voor jou.

15 juli 2024


Vakantiecursus voor Leraren Wiskunde 2024


De vakantiecursus voor leraren wiskunde 2024 zal plaatsvinden in Amsterdam (CWI): vrij 23 en za 24 augustus. En in  Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger): vrij 6 en za 7 september. De organisatie is in handen van PWN (Platform Wiskunde Nederland) en PWV (Platform Wiskunde Vlaanderen).

2 mei 2024


Oud-Nederlandse wiskunde


Deze vakbijeenkomst gaat over een stuk geschiedenis van de wiskunde en hoe dat te gebruiken is in het onderwijs. Na een tweetal lezingen ga je zelf in een workshop de vertaalslag proberen te maken van 16e- en 17e-eeuwse oud-Nederlandse teksten over meetkunde en algebra naar je eigen wiskundelessen.

3 april 2024


Workshop Literatuur zoeken (cursusmoment 2) (te boeken door leerlingen)


Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om wetenschappelijke artikelen te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag.

20 februari 2024


Masterclass Big Data Sciences


Masterclass voor 5 en 6 vwo leerlingen die zich willen verdiepen in Big Data voor de vakken wiskunde en informatica

15 februari 2024


Masterclass Chaos en Dynamica


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!


Bètapartnersconferentie 2024


De Bètapartnersconferentie vindt dit schooljaar plaats op donderdag 21 maart 2024 met het thema: ‘De wondere wereld van het aller-allerkleinste’.

10 juni 2023


Quantum Quest 2023


Deze snelcursus over de quantumcomputer geeft inzicht in dit boeiende vakgebied, bekijkt de onderliggende principes vanuit een wiskundig standpunt en je bezoekt een geavanceerd onderzoekslab van de UvA.

25 april 2023


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


VB Computational Thinking in de bètavakken


Computational Thinking (CT) is een onderdeel van Digitale Geletterdheid waarbij het gaat over o.a. algoritmisch denken/programmeren, modelleren en omgaan met gegevens. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je in jouw eigen vak deze vaardigheden kunt ontwikkelen.

26 september 2022


Page 1 of 6