Wiskunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Wiskunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 57 Results
Page 2 of 6

Een geschiedenis van de wiskunde


Meer leren over de geschiedenis van de wiskunde en hoe je daarmee je lessen kunt verrijken?

1 november 2021


Ontwikkelteam Slimme Statistiek


Op de foto’s hieronder zien jullie Danielle, Elin, Guus, Jules en Suzanne uit klas 5 van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. Tussen proefwerkweek en herkansing hielpen zij bij de ontwikkeling van een praktische opdracht voor wiskunde A. Zij gingen een ochtend lang aan de slag…

7 juli 2021


Sankey diagrammen


Sankey diagrammen: dinsdag 29 september 2020 van 19.00-20.00 uur door bevriend Vaknetwerk Wiskunde.

8 september 2020


Masterclass Milieu en Maatschappij


In deze masterclass komen de uitdagingen en oplossingen rondom de Energiecrisis aan bod.

3 februari 2020


GeoGebra workshop op locatie


Op bijvoorbeeld een studiemiddag kom ik graag langs om met je sectiegenoten te werken aan de uitbreiding van het GeoGebra-arsenaal.

28 januari 2020


Science Lab: Literatuur Zoeken


Tijdens het Science lab ‘Literatuur zoeken’ leren scholieren basisvaardigheden voor het zoeken, beoordelen en gebruiken van wetenschappelijke literatuur voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.

11 september 2019


Het begeleiden van profielwerkstukken bij wiskunde


Een bijeenkomst van het bevriende vaknetwerk wiskunde.  Dinsdag 8 oktober van 17.00-20.00 uur op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) in Amsterdam. Inschrijven kan door een mail naar Sharon Calor (calor@xs4all.nl). Meer informatie kunt u op de website van het Vaknetwerk Wiskunde vinden.  

6 september 2019


Expeditie Moendoes


Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Het spel is geschikt voor alle vakken. Leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met de essentie van wetenschap.

24 april 2019


Leskist: Expeditie Moendoes – Pannenkoeken bakken


In de docentenhandleiding van Expeditie Moendoes staat een practicum waarin de leerlingen pannenkoeken gaan bakken. Het bakken gebruikt de docent om het doen van onderzoek te bediscussiëren met de leerlingen.

17 april 2019


Wiskunde in je vingers


Wiskundigen Ronald Meester en Joost Hulshof schreven het boek ‘Wiskunde in je vingers – Een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks’. Het boek is zowel voor docenten als scholieren van middelbare scholen een handig hulpmiddel.

3 februari 2017


Page 2 of 6