Cursussen /

Masterclass Logica

Op donderdag 28 maart 2019 organiseert het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Universiteit van Amsterdam een MasterClass Logica voor docenten in het middelbaar onderwijs.

Deze MasterClass richt zich op wiskundedocenten die meer willen weten over logica als vak, en geïnteresseerd zijn in de band tussen logica en wiskunde. Het doel van de bijeenkomst is tweeledig:

  • In twee lezingen willen we een beeld geven van de logica als vakgebied anno 2019, en van de betekenis van logica voor de wiskunde.
  • Daarnaast hopen wij met wiskundedocenten in gesprek te gaan over de positie en mogelijkheden van de logica binnen het middelbaar onderwijs. Dit zal gebeuren tijdens een Q&A sessie.

Deze MasterClass Logica is bedoeld voor docenten Wiskunde C die meer achtergrondkennis over logica willen verwerven, en voor docenten die zich willen oriënteren op de logica in verband met het aanbod in Wiskunde D.

Programma:

17:00-18:00 Lezing 1: Logica Nu door Sonja Smets, hoogleraar Logica en Kenleer aan de UvA en wetenschappelijk directeur van het ILLC.
18:00-18:45 Diner
18:45-19:45 Lezing 2: Volledigheid en onvolledigheid door Yde Venema, hoogleraar grondslagen van de wiskunde en de theoretische informatica en voormalig directeur van het ILLC.
19:45-20:00 Pauze
20:00-20:45 Q&A sessie
20:45-21:30 Borrel

U kunt zich hier aanmelden

De MasterClass is een outreach activiteit van het ILLC. Met de MasterClass reeks probeert het ILLC prominente onderzoeksgebieden onder de aandacht te brengen van docenten en scholieren van het middelbaar onderwijs. Eerdere afleveringen van deze reeks waren een MasterClass Logica voor scholieren (2017) en een MasterClass Cognitie voor scholieren(2018).