Terugblik op lancering opleiding Mechanical Engineering

Scholieren, ouders en decanen hebben op 10 oktober 2018 bij het Regius College in Schagen een informatiebijeenkomst bezocht voor de nieuwe bacheloropleiding Mechanical Engineering, die de VU en de Universiteit Twente vanaf september 2019 samen aanbieden. Lees hier meer over en bekijk een video- en foto-impressie.

Hieraan voorafgaand hebben zo’n 200 leerlingen van het Regius College  de zonneauto van de Universiteit Twente en een robotvogel van dichtbij mogen aanschouwen. Interessante materie, zo bleek: de twee studenten uit het ontwikkelteam van de zonneauto werden bestookt met vragen over o.a. hun rol bij de ontwikkeling, de prestaties, de gebruikte bouwtechnieken en kosten van de auto. Wessel Straatman, oud student van de UT en medewerker van het bedrijf Clear Flight Solutions, kwam langs met de ‘Robird’: een radiografisch bestuurbare robotvogel. In een heldere presentatie werd de leerlingen duidelijk gemaakt hoe de Robird werkt en wat het praktisch nut hiervan is. Het duidelijke verhaal aangevuld met filmpjes en zelfs een kleine demo zorgden ervoor dat de leerlingen aandachtig luisterden van begin tot eind.
De (oud)studenten van zowel de Robird als de zonne-auto wisten o.a. aan de hand van de vragen een goed en aantrekkelijk verhaal te houden voor de zeer verschillende klassen die langs kwamen. De leerlingen waren zeer enthousiast en de volgende dag was het nog in vele lessen gespreksonderwerp!

05-nov-2018